E-aineistojen koekäytön palautelomake / Feedback on e-resources trials
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Lindasta tuli Melinda / From Linda to Melinda

Linda on yliopistokirjastojen yhteistietokanta, joka laajenee käynnissä olevan kansallisen hankkeen myötä kaikkien kirjastojen metatietovarannoksi Melindaksi. Uusi nimi on otettu käyttöön vuoden 2013 alusta lähtien. Myös nykyinen verkko-osoite linda.linneanet.fi on muuttunut muotoon melinda.kansalliskirjasto.fi.
Vanha ja uusi domain toimivat kuitenkin rinnakkain 6 kuukautta (kesäkuun 2013 loppuun).

Metatietovarannon nimeksi valittiin Melinda (Meidän kaikkien yhteinen Linda) monestakin syystä: Melindan alkuosa me viittaa luonnollisesti metatietovarantoon mutta myös yhteiseen tekemiseen luetteloinnissa, mikä on metatietovarannon ydinasia. Linda säilytettiin nimen lopussa, koska metatietovaranto perustuu nykyiseen yhteistietokanta Lindaan ja nimi on vakiintunut.

Lisätietoja:
Lisätietoja nimenmuutoksesta ja Melindaan liittyvistä asioista voi kysyä osoitteesta
melinda-posti (at) helsinki.fi.
Tietoa kirjastojen kansallisesta metatietovarannosta on hankkeen wikisivustolla.

*************

Melinda (old Linda) is the union catalogue of Finnish Libraries, including university libraries, libraries of universities of applied sciences, and some special and public libraries. It's old name Linda is changed to Melinda in the beginning of 2013:
melinda.kansalliskirjasto.fi.

More information:
http://www.nationallibrary.fi/libraries/linnea/linda.html

jukka.kananen (at) uef.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti