E-aineistojen koekäytön palautelomake / Feedback on e-resources trials
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Hankittu uusi viittaustietokanta / New reference database has been acquired - Essential Science Indicators (ESI)


Essential Science Indicators (ESI) on työkalu, joka sisältää tutkimuksen arvioinnissa hyödynnettävää materiaalia, kuten laitosten ja tutkijoiden julkaisumääriä ja lehtien ja artikkelien saamien viittausten määriä. Sen avulla on mahdollista vertailla tieteellisen julkaisemisen ja viittausten määriä mm. organisaatiotasolla, maittain, julkaisuittain ja yksittäisten tutkijoiden tasolla 22 eri tieteenalalla erityisesti luonnontieteissä ja lääketieteessä 10 vuoden ajalta. Lähdeaineistona on yli 11 000 tieteellistä lehteä.

Essential Science Indicators löytyy Itä-Suomen yliopiston kirjaston Nelli-portaalista (http://www.nelliportaali.fi/).

Lisätietoja: kaarina.merilainen (a) uef.fi
************
Essential Science Indicators (ESI) can be used as a tool in the evaluation of research. It includes information on the number of publications by departments and researchers and the number of citations to journals and articles. It can help to compare the number of scientific publications and citations on the organizational and international level, as well as on the level of different journals and individual researchers. ESI includes material from over 11 000 scientific journals on 22 different disciplines, especially on natural sciences and medicine, from the last ten years. 

You can find the Essential Science Indicators in the Nelli portal of the University of Eastern Finland Library (http://www.nelliportaali.fi).

For more information: kaarina.merilainen (a) uef.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti